Homemade Pesto
Als het gaat over het verschil tussen een product uit de supermarkt of ‘homemade’ dan is zelfgemaakte pesto een mooi voorbeeld omdat dit echt veel lekkerder is. Dit recept bevat geen kaas, waardoor het ook geschikt is voor veganisten (en niet-kaasliefhebbers), daarnaast is het langer houdbaar.
Ingrediënten:
- 30 gram basilicumblaadjes (ruim de helft van 1 plantje)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 75 ml olijfolie (of naar wens minder/meer)
- halve theelepel citroensap (eventueel)
- zout en peper
Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
Pureer in een keukenmachine/vijzel de pijnboompitten en knoflook, en daarna met de basilicum. Giet er wat olijfolie bij en meng alles, voeg net zoveel olie toe totdat het de gewenste dikte heeft. Maak op smaak met zout / peper en een paar druppels citroensap.
Tip: geen pijnboompitten in huis? Varieer eens met hazelnoten, amandelen of cashewnoten.
Wist je dat: De meeste harde kazen zoals Parmezaanse kaas zijn lactosevrij (en geschikt bij een lactose-intolerantie). Dit komt doordat de lactose tijdens de rijping van de kaas volledig wordt afgebroken. Bij een koemelkallergie of -intolerantie is deze kaas echter niet geschikt.